Video: Doma Dobre 2019 s kapelami Bazzookas, Saténové Ruky a Lomnické Čháve

25.11.2019
Video: Doma Dobre 2019 s kapelami Bazzookas, Saténové Ruky a Lomnické Čháve

Keď sme minulý rok pozvali do Nocľahárne sv. Vincenta de Paul holandskú kapelu Bazzookas, neváhali ani sekundu. Tentokrát sa dokonca sami opýtali, či nerobíme opäť koncert pre ľudí bez domova. Návštevníci šiesteho ročníka Doma Dobre tak opäť uvidia fantastickú show tejto holandskej ska-rockovej kapely. V nocľahárni zaznie aj bratislavský rokenrol v podaní Saténových Rúk a temperament a podtatranskú živelnosť predvedú Lomnické Čháve. Koncerty budú v nedeľu 8. decembra v nízkoprahovej nocľahárni sv. Vincenta de Paul od 14.00. Súčasťou akcie bude aj beseda o bezdomovectve, výstava fotiek, videoprojekcie a detský kútik (v ktorom sa predstaví Notový Danny a divadlo Ministerstvo nápadov). Vstup na koncert je podobne ako po minulé roky bezplatný. Dobrovoľným príspevkom môžete pomôcť ľuďom bez domova.

Na koncerte Doma Dobre, v klube De Drie Gezusters, v školskom autobuse či na hlavnom stagei Pohody... Kdekoľvek sa objaví holandská ska-rocková zostava Bazzookas, prinesie nákazlivú radosť z hrania a neskutočnú energiu. Pred Pohodou 2016 ich u nás nepoznal takmer nikto, no po festivale sme mali na nich azda najviac pozitívnych reakcií. Náklonnosť bola zjavne vzájomná, keďže kapela udelila Pohode na Reeperbahne v roku 2017 Bazzookas Award pre najlepší festival, na akom hrali. Všetko potrebné vám o nich prezradí video zo série Pohoda acoustic session či ich vlastné aftermovie z minuloročnej Pohody. Neskutočnú muzikantskú, no najmä ľudskú veľkosť prejavili na minuloročnom koncerte Doma Dobre. Nielen že merali cestu z Holandska a za vystúpenie si nevzali ani cent, no dali show s takým nasadením, ako keby hrali pre najväčších promotérov a vydavateľov. Sme preto veľmi radi, že pre návštevníkov koncertu Doma Dobre a klientov nízkoprahovej nocľahárne príde zahrať opäť táto skvelá partia.

Gypsy Band Lomnické Čháve zaplnili a vyžmýkali NAY tanečný dom na Pohode v roku 2017. Šéfredaktor portálu Music Festival Wizard koncert opísal ako najlepšiu tanečnú zábavu daného ročníka. O rok neskôr k nám prišli s dokumentom režiséra Ladislava Kaboša s názvom Kapela. Pár hodín po nej na hlavnom pódiu odpálili energickú tancovačku, keď zahrali počas Vítania slnka s doposiaľ azda najväčšou účasťou. O pár dní zahrajú na Bašaveli v rámci podujatia Roma Spirit, na ktoré idú aj ako kapela s nomináciou v kategórii Kultúra (za autentickú a živelnú hudobnú produkciu a prezentáciu rómskej kultúry). Aktuálne pracujú na nových piesňach, prvom videoklipe a predvedú sa aj na koncerte Doma Dobre.

Saténové Ruky hudobne charakterizujú jednoduché gitarové riffy a rock and rollový drive. Na konte majú výborné albumy Bozkávam a Tretí album či nový single „Gravitácia“ a „37°C“. Na ich koncertoch je super najmä zjavná radosť členov kapely z toho, čo robia (potvrdili to na Pohode v rokoch 2016, 2017 a 2018). Ako aj povedal Vlado Janček v rozhovore pre Newsound: „Ten pocit, keď človek drží v ruke vlastný vinyl, alebo keď na jeho koncert prídu aj iní ľudia ako kolegovia z roboty, stojí fakt za to.“ Vladovi tak určite spravíte radosť, keď prídete na ich koncert do Nocľahárne sv. Vinceta de Paul.

Do nocľahárne sa dostanete spojmi 61 a 96, pričom od zastávky Fafruny si môžete prejsť cestu, ktorú si každý večer a ráno prejdú klienti nocľahárne. V uliciach Bratislavy sa pohybuje okolo 4 000 ľudí bez domova. Služby nízkoprahovej nocľahárne využíva každoročne viac ako 1 000 ľudí. Pracovníci organizácie Depaul Slovensko sa starajú o to, aby ľuďom bez domova poskytli teplo, stravu a základné služby bez ohľadu na to, v akom stave prídu. Okrem iného tu dostanú hygienické potreby a v prípadne záujmu i sociálne poradenstvo a pomoc pri hľadaní práce. Tešíme sa na vás.

Ako môžete pomôcť?

  • Vstup na koncert je bezplatný, počas koncertu môžete venovať dobrovoľný príspevok, vďaka ktorému pracovníci Depaul Slovensko zabezpečia ľuďom bez domova nocľah alebo jedlo
  • Poslaním prázdnej SMS na číslo 827 podporíte prácu s ľuďmi bez domova sumou 3 €
  • Prispieť môžete aj neobmedzene cez www.depaulslovensko.sk 
  • Príspevkom v Depaul stánku – za čo dostanete pekné tričko, tašku, odznak

Program koncertu Doma dobre (8.12.2019) 

  • 14.00 – 14.45 Lomnické Čháve
  • 15.15 – 16.00 Saténové Ruky
  • 16.30 – 17.20 Bazzookas 

Doprava 

MHD: Autobusy 61 a 96 (zastávka Fafruny), potom peši do nocľahárne, je to asi 1 km

Ďalšie správy